Veldig mange ønsker å investere i solcellepanel på taket. Noen ønsker å spare miljøet og andre ønsker kun å spare penger. Uansett grunn til at du er på jakt etter solcellepanel så er det viktig å finne ut hvor mye det koster å få det solcellepanelet og strømproduksjonen du ønsker. Det finnes veldig mange forskjellige kalkulatorer og beregninger for å finne ut prisen på et solcellepanel. Vi har derfor laget en guide for deg som ønsker å finne ut hvor mye det koster å få solcellepanel på taket ditt.

Den faktoren som påvirker prisen på solcellepanelet ditt er hvor stort solcelleanlegg du ønsker. Prisen øker naturligvis med størrelsen men det gjør strømproduksjonen. Vi har laget en prisoversikt nedenfor som viser et omtrentlig kostnadsoverslag på solcellepanel. Det er tatt utgangspunkt i de billigste prisene vi kunne finne.

Husk å les vår artikkel om hvordan du kan finansiere solcellepanel med både lån og støtte fra staten.

Prisoversikt solcellepanel

1.350W

Dette er den aller billigste pakken solcellepanel vi fant for privatboliger. Her er alt du trenger for å koble deg til strømnettet. Prisen er 18000,- kroner ekskludert montering. Monteringen er ganske enkel.

2.160W

En rimelig pakke som er helt lik den overnevnte som inneholder alt du trenger for å produsere strøm og koble deg opp til nettverket. Prisen ligger på rundt 23000,- der.

2.520W

En pakke for deg som har et begrenset budsjett men ønsker en grei effekt og produksjon. Du får alt du trenger, inkludert det du trenger for å koble deg opp mot strømnettet. Prisen for dette solcellepanelet ligger på 30000,- kroner ekskludert montering.

3.240W

En pakke for deg som har et middels budsjett. Du får alt du trenger og prisen er på 33000,- kroner ekskludert montering.

6.480W

En kraftpakke av et solcelleanlegg med en pris på 70000,- kroner. Dette er inkludert alt du trenger for å koble opp men selvfølgelig ekskludert prisen på montering av solcellepanel.

8.640W

Super kraftpakke av et solcelleanlegg som koster 100000,- ekskludert montering. Du vil her få et anlegg som kommer til å gi deg god produksjon sommer og vinter. Prisen inkluderer alt du trenger utenom monteringen av solcellepanelet.

Hvor mye koster monteringen av et solcellepanel?

I tillegg til prisen for selve solcellepanelet så kommer monteringen. De aller fleste som kjøper solcellepanel, kjøper dette inkludert montering. Det kan dermed være vanskelig å finne ut hvilken pris det koster å montere disse solcellepanelene opp.

Normalt vil prisen være omtrent like stor som prisen på utstyret. Så hvis solcellepanelet og utstyret koster 20000,- da kan man regne med at kostnaden på installasjonen blir 40000,-.