Vi opplever at veldig mange kontakter oss med spørsmål rundt takstein. De aller fleste som vil ha solcellepanel nå ønsker takstein. Veldig mange har vurdert solcellepanel til sin bolig men har valgt å avvente siden det estetisk ikke har sett bra ut.

Når produktet takstein med solcellepanel eller takstein med solcelle ble lansert så ble det hele plutselig mer aktuelt for mange. Det er stort utvalg av forskjellige tilbydere av takstein med solcelle og det kan være vanskelig å velge riktig. Vi har derfor laget denne guiden til deg som ønsker takstein med solceller.

Hva er takstein med solcellepanel?

Takstein med solcellepanel kommer i forskjellige varianter og begynner å bli vanlig i både Norge og utlandet. Det finnes flere aktører som produserer taksteinen på forskjellig måte.

Det ligger nok an til at takstein med solcelle vil utvikle seg mer og ikke minst bli mer vanlig med årene. Blant annet så vet vi at Tesla jobber med sin egen variant av solcellepanel med takstein.

Takstein med solcelle laget av betong

Et norsk selskap som heter Sun Net har i samarbeid med et annet norsk selskap som heter Skarpnes Taksteinsfabrikk laget en unik type solcelle-takstein som ser veldig autentisk ut. Denne er laget med betong og har blitt godt mottatt av markedet. De har limt en solcelle på taksteinen, på den måten har de fått en takstein som skiller seg ut fra andre på markedet. Sun Net har i tillegg til dette produktet en egen takstein med solcelle for flate tak.

Takstein av glass og aluminium

Dette er den vanligste typen takstein med solcelle som du får fra flere leverandører. Den norske videreformidleren av solcellepanel tilbyr denne typen takstein til sin kunder og dette er den vanligste formen for takstein.

Hvor store er taksteinen?

Taksteinen er litt større enn en vanlig takstein. Fordelen med litt større takstein er at det går mye raskere å montere opp enn vanlig takstein.

Tåler solcelletakstein vær og vind?

Ja alle takstein med solcelle er blitt testet for vær og vind før de blir solgt i Norge. Du kan dermed være sikker på at disse tåler det som måtte komme av vær og vind. Vi vet at flere importerer solcelletakstein fra andre land og da er det spesielt viktig at du kjøpet et produkt som tåler norske forhold.

Kan jeg montere selv?

Det er ikke anbefalt å gjøre dette selv da det må gjøres etter forskrifter. Hvis du ønsker å gjøre deler av arbeidet selv så anbefaler vi at du kontakter en montør/installatør som du kan gjøre det i samråd med. Det er viktig å huske på at dersom det skjer en feil under monteringen så kan det gjør at anlegget ikke virker.

Må jeg montere noe inne?

Ja, du må ha en liten boks inne som heter vekselretter. Dette er en type omformer, denne monteres normalt i nærheten av sikringsskap. Ellers er det ingen andre elementer du må ha montert opp inne.

Hva koster takstein med solcelle?

Prisen på takstein med solcelle er betydelig høyere enn ordinære solcellepanel. Derfor er det ikke veldig mange som velger dette med mindre de skal bygge nytt eller at de må bytte ut eksisterende tak i dag. Samtidig så produserer man mye mer strøm og man vil få mer utbytte av solcellepanelene.

Prisen for takstein med solcelle for et vanlig hus ligger gjerne på 150 000 til 250 000. Hvis man skal legge nytt tak eller bygge nytt så ville man uansett måtte ha betalt for nytt tak, da er «merkostnaden» betraktelig mindre enn hvis du skal bytte taket til fordel for solcellepanel.

Du kan lese mer om pris på solcellepanel her!

Er solcelletakstein effektive?

Ja, det finnes faktisk ikke noe mer effektivt produkt enn takstein med solcelle. Det betaler seg normalt ned på under 7 år. Hvis man tar i betraktning at gjennomsnittlig levetid for et solcellepanel er på 25 år så betyr det at man får 18 år med gratis strøm, minst. Det er ikke noe annet solcellepanel eller lignende produserer like mye strøm som dette.