Chattanooga Metropolitan Airport i Tennessee ble den første flyplassen i USA som drives på 100% solkraft. Prosjektet startet i 2012 med mål om å generere all strøm flyplassen trengte fra installasjonen av en 12 mål stor solpark med en 2,64 megawatt kapasitet. Totalt 10.000 solcellepaneler produserer fornybar energi for å drive Chattanooga Metropolitan Airport. Prosjektet ble fullført med omtrent $ 5 millioner finansiering fra Federal Aviation Administration (FAA), som forventes å bli tjent tilbake på under 20 år.

Flyplassens solfarm produserer mer energi enn flyplassen krever for å betjene anlegget, så de selger den ekstra strømmen som produseres til det regionale nettnettet og kjøper tilbake en del av fornybar energi for å tilfredsstille egne behov. Terry Hart, president og administrerende direktør for Chattanooga flyplass, sa at dette prosjektet ville øke flyplassens økonomiske effektivitet. Flyplassen i Tennessee gleder seg over å kutte ned sitt C02-avtrykk, og håper flere flyplasser rundt om i landet kan gjøre det samme for å redusere sitt miljøavtrykk.

Prosjektets suksess vil forhåpentligvis inspirere til lignende installasjoner over hele landet. Faktisk er solcellenalegg allerede på plass på Denver International Airport og Indianapolis International Airport. I global sammenheng slutter Chattanooga flyplass seg til George Airport (Sør-Afrika), Seymour Airport (The Galapagos) og Cochin International Airport (India). Dette er alle flyplasser som er drevet 100% av solcellepanel.

Det hadde vært veldig morsomt om norske flyplasser kunne gjøre det samme. Samtlige flyplasser på østlandet kunne produsert mye strøm fra sine tak. Vi vet at interessen for solcelleanlegg for næringsbygg begynner å bli stor. Det er fortsatt usikkert om noen norske flyplasser forløpig benytter seg av solcellepanel.