Handelskrigen mellom USA og Kina fortsetter. Dette gjør at importen av solcellepaneler fra Kina omtrent stopper opp på grunn av økte skatter. Dette kan bety at kineserne vil ha et større varelager som de ønsker å bli kvitt ved å senke prisene på solcellepanel. Skal vi tro Andreas Thorsheim i Otovo så uttaler han følgende til E24:

Det er ingenting som tyder på at panelprisene skal slutte å falle fremover, selv om vi neppe får et år som 2018 igjen

Andreas Thorsheim til E24

I følge en rapport fra Wood Mackenzie så vil handelskrigen påvirke importen av solcellepaneler og fornybar energi generelt. Rapporten påpeker at handelskrigen truer klimamålet. Dette er selvfølgelig nedslående nyheter.

Det betyr at om du har et næringsbygg som skal ha solcellepanel, et landbruk som skal ha solcellepanel eller om du bare ønsker å ha solcellepanel på boligen så er kanskje 2019 det riktige året å investere i solcellepanel.

Dersom handelskrigen opphører så kan det bety at prisene på solcellepanel etterhvert vil stige. Det kan derfor lønne seg å bruke anledingen til å hente inn tilbud fra flere aktører osm tilbyr solcellepanel. Husk at et solcellepanel har en levetid på minst 30 år. Det betyr at jo lavere du klarer å få prisen på solcellepanelene, desto raskere kan du betale ned solcellepanelene. Så fort solcellepanelene er nedbetalt så er alt over fortjeneste.