Utviklingen går kjempe raskt på solceller og på batterier. Utviklingen foregår i hele verden men Norge har mye kunnskap, materialer og miljøer som prøver å lage produkter/tjenester som har til hensikt å bruke solenergi på en positiv måte. Det kan være å bruke den til oppvarming eller finnes nye måter å absorbere solenenergien.

Derfor var det veldig gøy å lese om studentbedriften Skie som bruker solcelleteknologi for å lage en slags krysning av gardiner og persienner. Disse gardinene skal absorbere energi fra solen og samtidig hindre overoppheting i bygninger.

Markedet vil kanskje ikke være kjempe stort i Norge men i land med mange bygninger i høyden og lang høyde så kan dette være et ekstremt godt tiltak. I tillegg så krever ikke disse gardinene at man må skifte ut noe av fasaden, det betyr at produktet kan passe perfekt til energisparende tiltak for allerede eksisterende bygninger.

Bedriften har sitt utspring fra NTNU og er en del av NTNU Accel.