Veldig mange nordmenn står nå i kø for å få installert solcellepaneler på sine hus. Det er fortsatt mange som sitter på gjerdet og grunnen er at de ikke vet nok om solcellepaneler. Det er jo nettopp for disse menneskene at denne nettsiden eksisterer.

Et spørsmål som vi får inn ofte er «hvor mye strøm produserer solcellepaneler i dårlig vær». Det finnes ingen fasit på dette men det finnes et veldig godt svar på dette. Dine solcellepaneler produserer strøm i alle typer vær, men det er ikke så mye produksjon når solen uteblir.

Derimot hvis det er kaldt men sol så produserer faktisk solcellepanelene mest effektiv. Det viser en forskningsrapport fra SINTEF at man faktisk får optimale forhold i et kaldere klima.

Er det lønnsomt for meg?

De aller fleste nordmenn har nok sol til at solcellepanel er lønnsomt, spesielt med de gunstige støtteordningene for solcellepanel. Heldigvis så er dette noe man kan regne ut på forhånd. Før du bestiller solcellepanel så kan du bestille en gratis befaring for å finne prisen på anlegget, hvor mye strøm du kan forvente å produsere og hvor lang tid det tar før solcelleanlegget er nedbetalt. Normalt er dette mellom 10-15 år for en normal rigg med solcellepaneler, dersom du velger solcellepanel med takstein så kan nedbetalingstiden gå noe raskere.

Hvis du vurderer solcellepanel så er det definitivt verdt å sjekke ut om det blir lønnsomt for deg i et langsiktig perspektiv. Regnestykket ser positivt ut for de aller fleste og det kan se ut til at med økende pris på strøm så vil gevinsten bli større.

Hvordan får jeg kjøpt solcellepaneler?

Det begynner å bli en del aktører som spesialiserer seg på å montere solcellepanel. Vi vil derfor anbefale at du bruker en aktør som er seriøs og som har alle seritifiseringer i orden. Vi har laget en guide til deg som skal kjøpe solcellepanel som vi anbefaler at du leser før du investerer i solcellepanel.