I går skrev vi om Ikea sine solcellepaneler og hvordan de satser. Nå har banken som ligger i samme system som Ikea (eid av samme stiftelse) lansert et eget lån som de kaller for «Jordnära». Dette er et lån som sikter seg inn på de som ønsker å kjøpe solcellepaneler fra ikea og trenger finansiering. Dette er et lån som eksplisitt er ment for kunder av Ikea sine solcellepaneler og kunder av selskapet som Ikea samarbeider med, Svea Solar.

Ifølge nettsiden til Ikano så kan du låne opp til 250 000 SEK til å finansiere solcellepaneler på ditt hus. Renten er så lav som 3,90. Dette er dermed et produkt som er langt billigere enn andre typer for finansiering og gjør det faktisk billigere enn å f.eks bruke boliglånet som veldig mange velger som finansieringskilde i dag.

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan låne penger til solcellepaneler i Norge. Dette er dog ikke veldig organiserte ordninger og det er kun det norske selskapet Otovo som har en avtale med en sparebank for å tilby grønne lån.

Ikea har bekreftet at de kommer til Norge med sine solcellepaner etterhvert men det er ikke bestemt når dette kommer til å skje. Dersom Ikea kommer til å lansere sine solcellepanel i Norge så er det stor sannsynlighet for at Ikano i Norge vil komme med et lignende produkt. Ikano er i dag en av de største aktørene på forbrukslån og kredittkort i Norge. Mye av grunnen til dette er nettopp Ikea og distrubisjonsnettverket de har der.

Det kan dermed virke osm Ikea virkelig satser på solcellepaneler og ikke minst ønsker å gjøre det enkelt for forbrukere å kjøpe solcellepaneler ved å tilby en gunstig finansiering til sine kunder. Dette er en modell som vi vet at f.eks Elon Musk har hatt stor fordel av i Norge.