Det har lenge vært snakk om at Ikea skulle lansere sine egne solcellepaneler og nå har tiden endelig kommet. Hvis du bor i Sverige så kan du nå kjøpe solcellepaneler fra Ikea. Det er ikke i de fysiske lokasjonene at man kan kjøpe solcellepaneler men i nettbutikken til Ikea.

Vi har tatt en nærmere titt på Ikea sin solcelleapaneler eller er de egentlig fra Ikea? Dette skal vi gå igjennom nedenfor!

Hvordan kjøpe solcellepaneler fra Ikea?

Det første du må gjøre er å fylle inn din adresse, deretter så får du opp et kart. På dette kartet så må du tegne inn taket ditt og den regner ut kvm. Deretter så regner de ut hva du trenger og du velger selv hvilken pakke. Når du bestiller panelene så kommer de med montering.

Siden ikke vi bor i Sverige så fikk vi ikke prøvd løsningen helt uten men den virker veldig lik de løsningene vi har testet i Norge.

Begrenset launch i Sverige

Lanseringen av solcellepaneler fra Ikea har gått over all forventning skal vi tro nettsiden til Ikea. De har derfor begrenset lanseringen rundt de store byen Stockholm og Gøteborg. Det er forventet at de kommer til å lansere solcellepaneler til 95% av Sverige innen kort tid.

Dette er sikkert et veldig lurt valg av Ikea. Nå er de sikret å få laget den gode kundeopplevelsen til de som bestiller solcellepanel. Ettersom det egentlig kun er Ikea som bruker sitt nettverk av kunder her så er det ikke rart at de velger denne strategien.

Er dette Ikea som har laget egne solcellepaneler?

Nei, det er ikke dette. Ikea har inngått et partnerskap med Svea Solar. Dette er et selskap som har eksistert siden 2014. Det ble stiftet av 3 unge svenske ingengiørstudenter og har siden vokst i rakettfart. Nå har de over 250 ansatte.

Kan man få Ikea sine solcellepaneler i Norge?

Nå er det som nevnt ikke Ikea som har disse solcellepanelene men en samarbeidspartner. Akkurat nå ser det ut som om Ikea ikke har umiddelbare planer om å lansere i Norge. Nå fokuserer de på Sverige. Vi gjorde litt undersøkelser om de hadde noen ansatte som hadde ansvar for Norge eller Danmark, uten at vi fant det.

Det er dermed litt rart at Ikea ikke valgte en aktør som f.eks Otovo som er i flere land. Det ville gjort ting litt enklere dersom de ønsker å ekspandere videre ut i Europa.