Stadig flere nordmenn ønsker solcellepanel på sin hus men veldig mange sitter på gjerdet. Litt av grunnen til nettopp dette kan være at enkelte opplever solcellepaneler som litt lite estetiske. Det har vært en kjempe utvikling innenfor solcelletakstein men dette er forholdvis kostbart for de aller fleste. Et billigere alternativ som ikke berøer stilen på huset like mye er såkalt «carport med solcellepanel». Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan oppgradere garasjen med solcellepanel.

Det betyr at du kan gi bilen din husly og samtidig produsere strøm fra taket. Dette begynner å bli en vanlig ordning ikke bare for carports men større næringsbygg med solcelleanlegg bruker gjerne samme løsning på sine parkeringshus.

Hvem passer cartport med solcellepaneler for?

Hvis du kjører elbil så kan dette være en veldig morsom investering. Hvis du har stort nok anlegg så kan du produsere nok strøm til å kjøre gratis med din elbil. En carport med solcellepaneler passer selvfølgelig til deg som kun ønsker å høste inn energi fra solen uten å ha elbil. De kommer i forskjellige varianter så bør det ikke være vanskelig å finne akkurat den carporten som passer best til deg og ditt hus.

Hvor mye koster en carport med solcellepaneler?

En skulle kanskje tro at disse carportene med solcelleanlegg var kostbare men med montering så ligger de på mellom 120000 og opp mot 200 000. Dette avhenger av hvilken modell du velger og størrelsen på anlegget du ønsker. Monteringen er inkludert.

Hvis du sammenligner med priser på en vanlig carport så er dette ikke veldig store forskjeller med tanke på at du vil ha et lite solcellekraftverk i minst 25 år.

Når er carporten nedbetalt?

Det første du må skille er prisen på carporten og prisen på solcelleanlegget. Den delen som har med solcellepaneler og ustyret å gjøre blir normalt nedbetalt etter 10-15 år. Det vil være en kostnad for selve carporten som kommer utenom.

Vi vet at det jobbes med flere carporter hvor solcellepanelene er selve taket og man sparer derfor betydelig med penger inn på dette. I Norge så har vi sterkt vær og vind, det er derfor viktig at carporten er tilpasset til dette.

Kan jeg få støtte fra Enova?

Ja alle kan søke om støtte fra ENOVA så lenge din carport med solcellepanl er koblet opp av en godkjent montør og at du blir koblet på strømnettet som plusskunde. Summen du får er varierende men i prisklassene på carporter så vil det være mellom 10 og 20 tusen kroner. Dette er penger du får igjen etter at anlegget er montert opp. Du kan velge å få det utbetalt eller ta deg som fradrag på skattemeldingen.

Hvordan bestiller jeg en carport med solcellepanel?

Det finnes flere forskjellige aktører som alle tilbyr dette i forskjellige former. Du kan kjøpe av noen som leverer dette som en pakke eller så kan du i samarbeid med snekker og elektriker sette opp et anlegg som passer deg.

Bruk gjerne vårt skjema nedenfor for å ta en uforpliktende prat med en av våre samarbeidspartnere på nettopp carport med solcellepanel. Det er helt uforpliktende og vi bruker kun seriøse samarbeidspartnere.