Veldig mange tror at solcellepanel kun blir montert på taket som enten paneler eller som solcelletakstein. Det er jo riktg at de aller fleste som velger å investere i et sollcelleanlegg til huset har solcellene på taket men det er faktisk mulig å ha solcellepanel på vegger eller som en del av fasaden.

Grunnen til at veldig få private velger å ha paneler på veggen er fordi det gjerne ikke gir optimalt med sollys. På større prosjekter som nye næringsbygg med solcelleanlegg da er det veldig vanlig med paneler som er en del av fasaden. Det er selvfølgelig noen privatboliger som har solcellepaneler som en del av fasaden men på grunn av kostnaden så er dette noe som svært få private har.

Hvem passer solcellepanel på vegger for?

Det passer for deg som av ulike årsaker ikke kan installere solcellepanel på taket eller at du har en vegg som kommer til å ha en mer gunstig produksjon enn om du plasserer panelene på taket. Vi vet at flere som har valgt å plassere paneler på veggene har gjort dette for å spare penger på selve monteringen av panelene. De undersøkelsene vi har gjort på dette viser at det er en svært liten besparelse om noe i det hele tatt. Det er mulig at det blir billigere om man monterer selv, men dette er noe vi absolutt ikke anbefaler.

Paneler som en del av fasaden

Det å bruke solcellepaneler som en del av designet eller arkitekturen er utrolig smart og kanskje den beste måten å gjøre det på. Dette er svært kostbart hvis man sammenligner med f.eks paneler på taket. Det ser definitivt veldig bra ut.

Hvordan kommer jeg i kontakt med en leverandør som leverer solcellepanel på vegg eller fasade?

Det er kjempe enkelt, du trenger bare å kontakte oss så hjelper vi deg med å finne en aktør som kan hjelpe deg med ditt prosjekt. Det er ikke alle leverandører og montører som tilbyr solcellepaneler på vegger eller fasade. Vi hjelper deg med å konmme i kontakt med en seriøs aktør som er seriøs og vet hva som er den beste løsningen for deg.