Når man skal installere solcellepaneler på huset så må man ta noen valg. Et av valgene er hvor solcellepanelene skal plasseres. De aller fleste som investerer i solcellepaneler velger å installere solcellepaneler på sine tak, i de aller fleste tilfeller så vil dette være billigst og ikke minst mest effektivt. I noen få tilfeller så kan det lønne seg å plassere solcellepaneler på vegg, men for de aller fleste så vil solcellepaneler på tak være mest gunstig. I dette blogginnlegget så skal vi gå igjennom hva man må tenke på før man installerer solcellepaneler på sitt tak.

Hvis du ikke ønsker å lese hele blogginnlegget men komme i kontakt med en dyktig montør og leverandør av solcellepaneler til ditt hus så kan du gjerne fylle ut skjema nedenfor. Da vil du bli kontaktet av vår samarbeidspartner som er ekspert på solcellepaneler til både tak og vegg. Sammen kan dere finne ut av hva som passer din eiendom best.

(Bildet ovenfor er fra Bluetec og vi har fått tillatelse til å bruke det)

 

FÅ ET UFORPLIKTENDE TILBUD PÅ SOLCELLEPANELER TIL DITT TAK

Personvern!

Hva må man tenke på før man installerer solcellepanel på taket?

Når man skal investere i solcellepaneler på tak så er man først nødt til å finne ut levetiden på taket. Et installert solcelleanlegg på ditt hus har en holdbarhetstid på 25 år med unntak av noen elektriske komponenter. Dersom du har et nytt hus så vil dette være helt uproblematisk men om du har et eldre hus så kan det være veldig lurt å finne ut av standen til taket. Om ditt tak må byttes om noen år så vil dette kunne være øedeleggende for ditt regnestykke.

Veldig mange med eldre hus velger derfor å installere solcellepaneler på taket samtidig som de bytter tak. Da blir det ofte et veldig godt regnestykke.

En seriøs solcellemontør vil kunne hjelpe deg med å vurdere taket og komme med en ærlig tilbakemelding på standen. Dette bør alltids vurderes før man investerer i et solcelleanlegg.

Et annet viktig punkt når du vurderer å kjøpe et solcelleanlegg til ditt hus er at det har nok sollys. En seriøs montør av solcellepaneler vil alltid gjøre beregninger for deg som gir deg en forventet produksjon og du vil derfor kunne regne deg til om det er lønnsomt for din bolig.

Solcellepaneler på taket eller solcelletakstein?

 

De aller fleste velger å installere vanlige solcellepaneler på sine tak. Grunnen til det er at det er billig og ikke minst lettere å montere enn andre alternativer. Teknologien har kommet langt når det kommer til vanlige solcellepaneler og kostnadene synker. Dette er til stor forskjell fra solcelletakstein som fortsatt er under utvikling og vi vet at flere kunder i Norge har hatt problemer med sine leveranser. 

Med tiden så kommer sikkert stadig flere til å velge solcelletakstein på taket istedenfor vanlige solcellepanel. Det er flere spennende aktører på markedet hvor kanskje Tesla sin solcelletakstein er mest kjent. 

Hvis du ønsker å lese mer om hvordan du velger riktig solcelle-løsning for ditt tak så kan du lese mer på vår underside som vi har dedikert til solcellepanel på hus.

Hva koster det for solcellepaneler på taket?

Det er veldig variabelt hvor mye det koster for et solcelleanlegg med solcellepaneler på taket. Normalt ligger kosnaden mellom 60000.- og helt opp til 200 000,-. Prisen varierer stort sett på størrelsen på taket ditt, hvor stort anlegg du skal ha og hvordan tak du har i dag. 

Om du skal ha solcelletakstein så må du regne med å betale et påslag til forskjell fra vanlig takstein. Hvis du ønsker et konkret tilbud på solcellepaneler til ditt hus så kan du gjerne bruke skjemaet ovenfor. 

 

Hvordan velger jeg riktig montør/leverandør av solcellepaneler?

Når du skal ha et solcelleanlegg installert på ditt hus så er det utrolig viktig å velge riktig montør. Dersom du velger feil montør så risikerer du at anlegget blir montert dårlig og at levetiden ikke holder mål. Dette kan ødelegge hele regnestykket ditt. 

Det finnes veldig mange montører som leverer solcellepaneler på tak og solcelletakstein. Det finnes dessverre en del «cowboys». For å unngå disse så er det viktig at du velger en aktør som har:

  • Referanser 
  • Har alle godkjenninger i orden 
  • Lever produkter av god kvalitet med garanti

De siste årene så har det kommet en rekke aktører som har presset prisene nedover som igjen har gjort det at jobben som gjøres har lavere kvalitet. Hvis du er opptatt av kvalitet og at solcelleanlegget skal ha lang levetid så er det smart å ikke nødvendigvis gå for det billigste alternativet. Det betyr selvfølgelig ikke at du skal velge det mest kostbare alternativet. 

Hvis du er usikker på om hvem du skal velge så kan du bruke vårt skjema ovenfor. Vi samarbeider kun med aktører som er seriøse, leverer kvalitet og som har gode referanser.