Stadig flere bønder vurderer å investere i solcellepaneler på låvetaket.  Vi har tatt en prat med flere aktører i solbransjen som alle sier at stadig flere bønder investerer i solcellepaneler på låven eller fjøset. Selv så merker vi stadig flere besøkende på vår egen underside som omhandler nettopp solcellepaneler til landbruk. De aller fleste henvendelsene vi får inn kommer fra bønder som er lokalisert på østlandet men vi får i tillegg henvendelser fra både vest og nord. 

Felles for dem alle er at de har et låvetak med en virksomhet i låven som krever strømbruk. Motivasjonen for å installere solcelellepaneler på låven er derfor at de ønsker å spare penger og ikke minst forsikre seg mot høye strømpriser. Selv om vi i starten av 2020 har begynt med ganske lave priser på strøm så ser det ut som om strømprisene bare kommer til å fortsette å stige og dette påvirker bønder i form av en høyere kostnad. 

Ettersom det er en økning generelt i markedet så har vi laget en guide til alle bønder som ønsker å solcellepaneler på låvetaket. Vi går igjennom alt du må tenke på og ikke minst hvordan du får til et vellykket solcelleanlegg på din låve. 

FÅ ET UFORPLIKTENDE TILBUD PÅ SOLCELLEPANELER TIL DITT LÅVETAK

Personvern!

Hva må man tenke på før man installerer solcellepanel på låvetaket?

Når man skal investere i solcellepaneler på tak så er man først nødt til å finne ut hvordan man kan få en optimali produksjon av strøm og ikke minst en produskjon som er hensiktsmessig i forhold til det forbruket man har på låven. Det er dermed ikke bare å bestille opp så mange solcellepaneler som man får plass til og begynne å produsere strøm. For å få et lønnsomt solcelleanlegg på låven så er man nødt til å skreddersy solcelleanlegget til bygget og ikke minst forbruket av strøm. 

Hvis du sender inn skjema ovenfor så vil vi hjelpe deg med nettopp dette, helt kostnadsfritt. Da vil vi se på låvetaket ditt for å se på hvilke muligheter du har for å få en optimal produksjon av strøm som passer ditt budsjett og ditt forbruk. Denne prosessen kan gjøres digitalt men vi anbefaler som regel en befaring for å få alle forhold korrrekt. 

 Et annet viktig punkt man må tenke på når man vurderer å installere solcellepaneler på låvetak, det er å vurdere standen på taket. Nå er det ofte veldig mye enklere forhold å montere solcellepaneler på låvetak enn f.eks når man skal montere solcellepaneler på hus. Det er som regel enklere tak og det er sjeldent at standen stopper opp monsteringen av solcellepaneler. Dersom taket er i så dårlig stand at det ikke er mulig å montere solcellepaneler så kan man bytte tak og samtidig få solcellepaner på låvetaket.

Hvor mye koster solcellepaneler på låvetak?

 Det er ikke slik at prisen på solcellepaneler er den samme for hvert eneste låvetak. Man har forskjellige behov, størrelse og ikke minst budsjett. 

Hvis du ønsker å få nøyaktig pris på hvor mye det koster å få solcellepanel på ditt låvetak så kan du bruke vårt skjema ovenfor og du vil kunne få en indikator på pris inkludert montering. 

Hvordan er vedlikeholdskostnaden på et solcelleanlegg til låvetak?

Det er ikke veldig mye kostnader som er tilknyttet til selve solcellepanelene men noen av de elektroniske komponentene må man regne med at krever bytte. 

Solcellepaneler i seg selv kommer med en garanti på over 20 år hos de aller fleste leverandører. Det kan være noe vedlikehold på de og noe kontroll man burde ha siden dette er et elektrisk anlegg. 

 

Kan man få støtte til solcelleanlegg på låvetak?

Hvis du skal installere solcelleanlegg på låvetak så kan du søke om støtte igjennom Innovasjon Norge sitt program. I tillegg til dette så finnes det støtteordninger innenfor EU og andre land som man kan benytte seg av.

 

Hva er fordelene med solcellepaneler på låvetaket? 

For deg som er bonde så er det flere fordeler du kan få når du installerer i et solcelleanlegg. Nedenfor har vi listet opp de 4 viktigste grunnene til at du burde investere i solcellepanel på din låve: 

  1. Du sparer penger
  2. Du sparer miljøet 
  3. Du gjør deg mer attraktiv for dine leverandører 
  4. Du sikrer deg mot høyere strømpriser 

Hvordan velger jeg riktig montør/leverandør av solcellepaneler til mitt låvetak?

Når du skal ha et solcelleanlegg installert på din låve så er det utrolig viktig å velge riktig montø og leverandørr. Dersom du velger feil montør så risikerer du at anlegget blir montert dårlig og at levetiden ikke holder mål. Dette kan ødelegge hele regnestykket ditt.

Det finnes veldig mange montører som leverer solcellepaneler på tak og solcelletakstein. Det finnes dessverre en del «cowboys». For å unngå disse så er det viktig at du velger en aktør som har:

  • Referanser
  • Har alle godkjenninger i orden
  • Lever produkter av god kvalitet med garanti

De siste årene så har det kommet en rekke aktører som har presset prisene nedover som igjen har gjort det at jobben som gjøres har lavere kvalitet. Hvis du er opptatt av kvalitet og at solcelleanlegget skal ha lang levetid så er det smart å ikke nødvendigvis gå for det billigste alternativet. Det betyr selvfølgelig ikke at du skal velge det mest kostbare alternativet.

Hvis du er usikker på om hvem du skal velge så kan du bruke vårt skjema ovenfor. Vi samarbeider kun med aktører som er seriøse, leverer kvalitet og som har gode referanser. De er selvfølgelig konkurransedyktig på pris!

 

Hvordan finansiere solcellepaneler på låvetak? 

De aller fleste som investerer i solcelleanlegg på låven eller andre steder på landbrukseiendommen bruker landbruks-lånet de har. Bankene har gjerne egne «grønne lån» for deg som ønsker å investere i fornybar energi. Det betyr at banken gjerne tar pant i gården men gir deg et ekstra gunstig lån. 

Her anbefaler vi at du tar kontakt med din bank for å høre hvordan du på best mulig vis kan finansiere ditt solcelleanlegg. 

Norsk solteknologi i verdensrommet

Vi skriver jo vanligvis om solcellepaneler til hus og solcellepaneler til næringsbygg men nå fant vi en liten godbit av en nyhet som vi bare må dele med dere. Den 10.02.2020 ble en ny romsonde skutt opp i verdensrommet for å gi oss mer informasjon om solen og solvind....

Erfaringer med Otovo?

Otovo er et selskap som har samlet solcellemontører og er leverandør av solcellepaneler selv. De har laget en markedsplass for dette hvor du som person legger inn ordre om solcellepaneler og deretter så vil de kordinere selve monteringen igjennom underleverandører. De...

Hvordan gjøre et nytt næringsbygg mer energieffektivt?

Hvis du planlegger et nytt næringsbygg så vil det være svært smart å lage det så energieffektivt og grønt som mulig. De siste årene så har det vært en enorm utvikling innenfor teknologi på både pris og funksjon på tiltak . I dette blogginnlegget så skal vi gå igjennom...

Vil Corona-viruset påvirke levering av solcellepaneler i 2020?

Det har vært en veldig tøff start på året for alle som er avhengig av leverandører i Kina. Corona-viruset har satt en demper på alt av transport ut i fra Kina og dette betyr problemer for norske leverandører av solcellepaneler som har ordre i vente. Akkurat nå er det...

Økende etterspørsel etter solcellepaneler

I de første ukene av nyåret så har vi merket en formidabel vekst når det kommer til trafikk og henvendelser inn fra eiere av næringsbygg. Det er mange som har spørsmål og ikke minst som vurderer å satse på solcellepaneler i 2020. Vi syntes dette er så interessant at...

Solcellepaneler på låvetak

Stadig flere bønder vurderer å investere i solcellepaneler på låvetaket.  Vi har tatt en prat med flere aktører i solbransjen som alle sier at stadig flere bønder investerer i solcellepaneler på låven eller fjøset. Selv så merker vi stadig flere besøkende på vår egen...

Solcellepaneler.com lanserer forum!

Ja, vi vet at et forum er litt gammeldags og kanskje det ikke blir noen suksess. Vi ser likevel behovet for et eget forum for å samle kunnskap og informasjon om solenergi. Den meste informasjonsutvekslingen om solcellepaneler foregår nå på Facebook. For å kunne få se...

Solcellepaneler på tak

Når man skal installere solcellepaneler på huset så må man ta noen valg. Et av valgene er hvor solcellepanelene skal plasseres. De aller fleste som investerer i solcellepaneler velger å installere solcellepaneler på sine tak, i de aller fleste tilfeller så vil dette...

83 % av NELFO sine medlemsbedrifter er interessert i solenergi

Sist uke kom NELFO med sin podcast og denne omhandlet solbransjen. Det var veldig kort podcast men som var fylt med utrolig interessant innhold. I podcasten så forteller de litt om solbransjen i Norge og ikke minst fremtiden til sol i Norge. Så hvis du er interessert...

Solcellemontør

De siste årene så har det vært stor etterspørsel etter montører av solcelleanlegg til næringsbygg og solcellepanel til hus men det finnes veldig lite informasjon om yrket som installatør av solcelleanlegg. Vi har derfor laget en guide som kan hjelpe deg som vurderer å...