Vi skriver jo vanligvis om solcellepaneler til hus og solcellepaneler til næringsbygg men nå fant vi en liten godbit av en nyhet som vi bare må dele med dere.

Den 10.02.2020 ble en ny romsonde skutt opp i verdensrommet for å gi oss mer informasjon om solen og solvind. Ettersom en stadig større frykt i verden er såkalte solvinder som kan sette alt i fra satelitter til elektronisk utstyr i ubalanse. Med denne romsonden så kan vi få beskjed 1-2 dager i forveien av en solvind. Det betyr at man får bedre til å beskytte seg og det viktige utstyret man har hvis det skulle komme en solvind.

Solar Orbiter er navnet på sonden og det er et samarbeid mellom NASA og European Space Center. Ikke bare er det interessant at man skal lære mer om solen men ombord i Solar Orbiter så er det norsk teknologi rundt enhetens solcellepaneler.

Solcellepanelene som blir brukt er levert av det norske selskapet Bitvis og systemet som gjør at solcellepanelene er peket i riktig retning er levert av Kongsberg Gruppen. Dette er et klapp på skuldrene til norsk teknologi og ikke minst kult at Bitvis leverte solcellepanelene.

Det blir spennende å følge denne romsonden og ikke minst se om teknologien som er levert her vil gi noen flere bestillinger.