Det er en økende etterspørsel etter solcelleanlegg til næringsbygg. Vi ser at at stadig flere nye næringsbygg og offfentlige bygg velger å investere i et solcelleanlegg. Den samme etterspørselen ser vi fra allerede eksisterende næringsbygg som ønsker å investere i solcelleanlegg. 

Hvorfor burde man man investere i et solcelleanlegg og hva er fordelene med et solcelleanlegg på et næringsbygg? Det er nettopp dette vi skal gå igjennom i dette blogginnlegget.

Vi kommer ikke til å gå inn på alle detaljer her så om du ønsker å lese mer praktisk informasjon om solcellepaneler til næringsbygg så kan du gjøre det her. 

Hva er et solcelleanlegg?

Et solcelleanlegg er et anlegg som består av solcellepaneler og komponenter som klarer å omgjøre spenningen fra solcellepanelene om til strøm. Ofte så bruker vi ordet solcellepaneler når vi snakker om hus og «solcelleanlegg» blir ofte brukt om større installasjoner som f.eks et næringsbygg. 

Det er egentlig ikke noe stor forskjell på et solcelleanlegg på et hus enn på et næringsbygg. Det er gjerne bare dimensjonert annerledes og selvfølgelig noen forskjeller med tanke på bruken.

Hva er fordelene med et solcelleanlegg på et næringsbygg?

Det er flere fordeler med et solcelleanlegg og nedenfor har vi oppsummert fordelene:

Grønn profil

Et kommersielt bygg har gjerne leietakere. Det blir stadig viktigere for både små og mindre aktører å ha en grønn profil. Ved å investere i et solcelleanlegg til ditt næringsbygg så gjør du ditt bygg mer attraktivt for bedrfiter å leie.

Det samme gjelder for din bedrift. Hvis man ønsker å tiltrekke seg investorer eller samarbeidspartnere så vil det at man har energioptimalisert sitt bygg gjøre din bedrift mer attraktiv.

«Hedge» mot høyere strømpriser

I Norge så har vi veldig billig strøm men flere analytikere mener at dette ikke vil vedvare. Det er planlagt stor eksport av norsk energiproduksjon til utlandet. Ved å investere i et solcelleanlegg så kan du produsere egen strøm som er med på å ta din totale eksponering mot høye strømpriser ned.

Et solcelleanlegg kan øke verdien på ditt næringsbygg

Solcelleanlegg på næringsbygg er fortsatt ganske nytt i Norge så det finnes ikke mye data på hvordan det påvriker verdien på et næringsbygg.  Om noen år så vil ha man mye data på dette, men det finnes flere rapporter som tilsier at det kan øke verdien.

Hvis man ser på «trykket» som har vært på såkalte «grønne aksjer» de siste 2 årene så kan man konkludere at investorer og banker ønsker seg grønne investeringer. Det er ingen grunn til at næringsbygg skal fravike her.

Hvor mye strøm kan et næringsbygg med solcelleanlegg produsere? 

Det kommer ann på hvor stort solcelleanlegg du ønsker og hvor stort anlegg som passer ditt bygg. I tillegg så er det noen eksterne faktorer som form på tak og hvor i landet du ligger som er med på å bestemme hvor mye strøm ditt næringsbygg kan produsere. 

Hvordan og hvem kan jeg kontakte for å få mer informasjon om solcelleanlegg til mitt bygg?

Et solcelleanlegg er en stor investering for de aller fleste eiere av næringsbygg. Det er derfor utrolig viktig å gjøre en god avgjørelse. Derfor har vi i Solcellepaneler.com gjort det veldig enkelt for deg!

Hvis du i dag har et næringsbygg som du ønsker å vite mer om:

  • Hvor mye koster et solcelleanlegg?
  • Hvor mye strøm kan mitt næringsbygg produsere?
  • Hva er vedlikeholdskostnaden på et solcelleanlegg? 

Da kan du ganske enkelt fylle ut vårt skjema nedenfor. Da vil du bli kontaktet og få en gratis analyse av ditt næringsbygg. Vi samarbeider med 3 seriøse aktører som alle er ledende på solcelleanlegg til næringsbygg. Det er selvfølgelig helt uforpliktende! 

SJEKK PRIS PÅ DITT NÆRINGSBYGG

Personvern!

Hvordan gjøre et nytt næringsbygg mer energieffektivt?

Hvis du planlegger et nytt næringsbygg så vil det være svært smart å lage det så energieffektivt og grønt som mulig. De siste årene så har det vært en enorm utvikling innenfor teknologi på både pris og funksjon på tiltak . I dette blogginnlegget så skal vi gå igjennom...

Økende etterspørsel etter solcellepaneler

I de første ukene av nyåret så har vi merket en formidabel vekst når det kommer til trafikk og henvendelser inn fra eiere av næringsbygg. Det er mange som har spørsmål og ikke minst som vurderer å satse på solcellepaneler i 2020. Vi syntes dette er så interessant at...