Store deler av verden er i krise eller forbreder seg på krise. Dette har ført til at vi mennesker hamstrer, mest populært så langt har vært hamstring av dopapir i Norge. I Australia derimot så er det et selskap som melder om en stor økning i bestillinger av solcellepanel. Selskapet som rapporterer dette bruker selv ordet «hamstring».

I artikkelen så kommer det frem at australisere ønsker løsninger hvor de ikke er avhengig av infrastruktur. Det er viktig å huske på at de nettopp har slitt med skogbranner og flere naturkatastrofer over de siste årene. Dette kombinert med at de har særdels ideelle forhold for solcellepaneler til hus gjør at vi egentlig ikke tviler på at det blir populært med solcellepaneler.

Om dette er et stort PR-stunt for å få flere linker inn til nettsiden eller om det faktisk er sant vites ikke. Det nevnes ikke tall her og pressemeldingen som artikkelen baserer seg på virker som et markedsførings-stunt mer enn fakta.

Vi prøvde å finne flere kilder på dette men uten hell og dette er en indikator på at noen kanskje bruker denne situasjonen for å skape nyheter om seg selv. Det er uansett godt å høre at bransjen går videre og forhåpentligvis kan vokse litt.

Hvordan påvirker COVID19 installering av solcellepanel i Norge?

Det har kommet veldig få rapporter fra selskapene i Norge. Vårt inntrykk er at de som har ordre som er bestilt gjør disse ferdig nå, men det kan være at virkningene først kommer litt senere mot sommeren. Vi vet at etterspørselen etter solcellepaneler har dalt de siste ukene, vi følger med på søketrender og volum på solcelle-relaterte ord. Her har det vært en liten nedgang over de siste ukene.

Ting står veldig på vent mange steder og alt vi kan håpe på fremover er at ting etterhvert tar seg tilbake til normalen.