Normalt så er dette dagene hvor Norge går inn i det vi kaller «solcelle-sessong» men i år så er det litt annerledes enn vanlig. Nå er det ikke noe særlig kjøpervilje til noe som helst i Norge. Det er selvfølgelig noen som jobber på planalgt prosjekter og ikke minst noen nordmenn bestiller som aldri før. Vi kjenner ikke til stuasjonen for andre aktører på solcellemarkedet men dette er vår opplevelse av situasjonen:

  • Prosjekter i planlegningsfasen er satt på vent
  • Lavt antall nye henvendelser
  • Noen avbestillinger

Heldigvis så hadde vi januar/februar godt vær og flere bestitle da, så man kan vel si at solcelle-sessongen startet tidlig. Vi har ennå ikke fått en eneste prisforepørsel på hus eller næringsbygg siden corona-viruset inntraff Norge.

Det ikke noe grunn til å vente

Hvis du har vurdert solcellepaneler til hus eller solcellepaneler til ditt næringsbygg så kan dette være et godt tidspunkt å bestille på. Det kan være at man nå kan få en veldig god deal på nettopp montering av solcellepaneler.

Kronekursen har falt som en stein som vil påvirke prisene på solcellepaneler fremover i tid, men det trenger ikke å ha noe betydning på solcellpaneler enkelte har på lager. Vi har prøvd å finne ut hvordan dette påvirker prisene men vi har ikke funnet noe i vår research som tilsier nettopp dette.

Det kan bli vanskelig å bestille solcellepaneler når ting kommer tilbake til normalen

Nå vet ingen av oss hva som venter på den andre siden av denne krisen men hvis man kommer tilbake til normalen så kan man forvente at det bli en del trykk hos de forskjellige leverandørene av solcellepaneler. Hvis du bestiller solcellepaneler fra oss så sørger vi for at den leverandøren som mottar bestillingen faktisk har ledig kapasitet.

Det er en mulighet for at denne krisen varer så lenge at man ikke får noe sessong for solcellepaneler i Norge i det hele tatt. Derfor mener vi at nå kan være et godt tidspunkt for å investere i solcellepaneler.