Et solcellepanel har en normal størrelse på 1,7 x 1 meter. Dette er en standard størrelse men hvis man f.eks har et hus med et spesielt design på taket eller kanskje et næringsbygg man prosjekterer et solcelleanlegg på så kan man få størrelsen tilpasset. På næringsbygg er det vanlig med et noe større solcellepanel som standard. 

For de aller fleste vil det være best å velge solcellepaneler med en standard størrelse da dette er billigere og man klarer som regel å få til gode løsninger på de aller fleste tak. På større prosjekter så finnes det selvfølgelig muligheter for å få en tilpasset størrelse på solcellepaneler. 

Få et gratis og uforpliktende tilbud på solcellepanel

  • Sett inn adressen til bygget du ønsker å få tilbud på!
  • Fortell kort om bygget som f.eks takvinkel og annen informasjon som kan være viktig.

Hvor stort solcelleanlegg kan jeg ha?

Størrelsen på ditt solcelleanlegg er avhengig av flere faktorer. Den første faktoren er hvor stort tak du har og hvordan taket ditt er formet. På noen tak så får man plass til mange solcellepaneler og på andre tak så gjør utformingen av taket det vanskeligere å utnytte hele arealet. 

Hvis man har lite plass på taket så velger mange å kombinere solcellepaneler på taket med f.eks solcellepanel på garasjen. En annen faktor er hvilket budsjett du har, dette styrer i stor grad hvor mange solcellepaneler du kan ha og ikke minst hvilken størrelse du kan ha på ditt solcelleanlegg. 

En god løsning for deg som har en komplisert takkonstruksjon kan være å heller investere i solcelletakstein. Dette er en større kostnad men kan gjøre at du får dekket hele ditt tak med solceller fremfor å kun få opp noen mindre paneler. 

Hvordan kan jeg finne ut hvor mange solcellepaneler jeg har plass til på mitt tak? 

Uansett om du planlegger solcelleanlegg til hus eller solcelleanlegg til næringsbygg så anbefaler vi at du får en utregning på forventet produksjon, kostnad på solcelleanlegg og estimert nedbetalingstid. Dette kan du få helt gratis ved å fylle ut skjema ovenfor. Da får du kontakt med en av våre erfarende partnere som hjelper deg med en ærlig og uforpliktende vurdering av ditt tak. 

Du kan alternativt prøve å regne selv men vår erfaring er at om man ikke kjenner til hvordan man skal prosjektere et solcelleanlegg så er det store sannsynligheter for at man ikke senere får en optimal produksjon.