Denne uken ble det kjent at Norge omtrent stenger ned i 14 dager, det kan fort bli lengre. Det blir tøft for alle bedrifter i Norge men spesielt tøft for solcelle-industrien som nå ventet på at sessongen for solceller skulle starte i Norge. Som om ikke det er nok så vet vi at det begynner å gå tomt for solcellepaneler i Norge. Dette handler med om produksjons-stansen i Kina som man nå begynner å se rekylen av.

Det kan med andre ord bli veldig tøft for flere selskaper innenfor solcelle i Norge. I første omgang så kan det bety permitteringer og hvis det varer over tid så skal man ikke se bort i fra flere konkursen.

Vi tenker spesielt på alle de selvstendige montørene som nå står uten jobb og kanskje ikke har noen særlig forsikringer. Dette kommer til å slå veldig hardt ut på alle de mindre aktørene som ikke har penger på bok og som har kontrakter som ikke kommer til å bli ferdigstilt.

Vi håper selvfølgelig at dette ikke blir en langvarig krise og om man klarer å få kontroll på viruset så kan det bli noen strålende månder etter mai med mange bestillinger og god aktivitet. Vi vil derfor oppfordre alle til å følge FHI sine råd så vi sammen kan slå ut dette viruset.

Er det mulig å bestille solcellepaneler fortsatt?

Ja, flere aktører leverer fortsatt og det finnes fortsatt solcellepaneler på lager. Hvis du vurderer solcellepaneler på ditt hus eller på næringsbygg. Hvis du har tenkt på å få installert solcellepaneler så kan dette være en god tid for å nettopp gjøre noen gode kjøp.

Det gjelder å prøve å holde hjulene i gang for alle!