Den norske netthandelen Jollyroom skal sammen med eiendomsselskapet Castellum bygge et nytt lager rett utenfor Gøteborg. I følge bransjemagasinet Ehandel skal det nye lageret ha kapasitet på over 75000 kvm, men det som vi syntes er spennende med dette er hva de skal på taket.

Taket på bygget skal nemlig fylles av en solcellepark på 30000 kvm. Det er forventet en produksjon som tilsvaret det samme som forbruket til 661 boliger per år. Det betyr at Jollyroom i teorien aldri trenger å kjøpe strøm, fordi bygget gir dem alt de trenger av strøm.

Det er forventet at solcelleanlegget vil være operativt innen året er over. Det kommer ikke frem totalkostnad på bygget eller hvem som får ansvaret for solcelleanlegget.

Jollyroom følger her trenden vi ser på næringsbygg, det er svært populært å installere solcelleanlegg på næringsbygg. Dette gjelder spesielt på aktører som skal bygge nye næringsbygg.