Dette er en liten oppsumering om tingenes tilstand og en oppdatering forøvrig. Redaksjonen i Solcellepaneler.com kjører kombinert hjemmekontor og pass av 3 barn. I likehet med store deler av Norge. Vi oppfordrer først deg til å ta vare på de rundt deg og kanskje nyte noen timer i solen.

Sist uke så begynte ting å falle, først aksjemarkedene og så esklaerte COVID19 (korona) i Norge. Flere bedrifter har blitt berørt av dette siden omtrent alt stoppet opp. På fredag så var det høyst uklart hvordan dette skulle løse seg. Nå har det kommet en stor krisepakke til norske bedrifter og arbeidstakere. Noen av disse tiltakene vil gjøre det enklere for deg som eier en bedrift å permittere og andre tiltak vil hjelpe på med lån for å takle krisen.

Lånene som staten skal gi ut igjennom de allerede eksisterende bankene skal gies til bedrifter som hadde gode fremtidsutsikter forut denne krisen. For mange solcelle-selskaper så er dette gode nyheter for veldig mange hadde faktisk ganske lyse fremtidsutsikter hvis ikke det var for korona. Vi håper derfor at disse bedriftene benytter seg av ordningen og at dette kommer til å fungere i praksis.

Gode nyheter fra Kina

Før krisen nådde Norge så skrev vi litt om korona-viruset sin effekt på solindustrien. Grunnen var ganske enkel at man så at produsentene i Kina stoppet opp og at flere av leverandører av solcelleanlegg stod uten produkt. Nå har vi snakket med flere som sier at produksjonen er i gang igjen. Så da kan man i det minste glede seg over at når korono er under kontroll så vil man ha produkter å selge.

Ting kan se ganske mørkt ut men vi vil minne om at etter mørke kommer det sol. Vi ser frem til å bruke tiden på å produsere godt innhold rundt solcelleanlegg og solcellepaneler.