Den siste tiden så har man kunnet lese om at netthandelen gjør det godt i denne krisen. Nordmenn bestiller alt fra matvarer til kosmetikk på nett og dette har gjort det svært lukrativt å drive nettbutikk den siste tiden. Det store spørsmålet er hvor miljøvennlig er egentlig netthandel? Veldig mange tenker ikke over at nettbutikker faktisk er ganske lite miljøvennlig. Veldig mye av transport verden over er drevet av netthandel og dette er ikke helt uten komplikasjoner.

I en forskiningrapport fra Darthmouth College så belyses flere av de problematiske forholdene rundt nettopp netthandel og miljø. Det kan være vanskelig å beregne en nettbutikks påvirkning på miljøet men det man må se på for å vurdere dette er følgende:

  • Hvor langt må et produkt reise?
  • Hvordan emballasje leveres det i?
  • Hvordan oppbevares lageret?
  • Hvor mange servere bruker en nettbutikk?

Her vil det gjerne være veldig store forskjeller som varierer fra hvordan produkter man selger. Noen nettbutikker lager produktene selv og har kanskje en minimal påvirkning på miljøet. Andre nettbutikker importerer sine varer fra Kina og det blir dermed et ganske stygt regnskap for miljøet. Noen nettbutikker gjøre ganske tunge plugins som f.eks Multistore Plugin, Yoast SEO plugin eller andre plugins som krever mye strøm.

Det store spørsmålet er hvordan kan nettbutikker bli mer miljøvennlige eller gjøre tiltak for å bøte på sine innvirkning på klimaer. Noen nettbutikker løser dette ved å gi et fast beløp salg til f.eks OneTreePlanted og andre velger en større investering på sine lokaler, vi mener at solenergi kan være en fantastisk måte for nettbutikker å bidra positivt til miljøet. Det er fordi at nettbutikker handler om marginer og solenergi vil gi deg som nettbutikk bedre margin med tiden. Et solcelleanlegg har lite vedlikeholdskostnader og ikke minst en lang levetid på opptil 25 år. I tillegg så ser vi at de som har næringsbygg som produserer mer enn de bruker stadig får bedre pris på strømmen de produserer.

Nå tenker sikkert mange at nettbutikker har jo ingen fyssisk lokasjon å sette solcellepaneler på men det er slik at bak en nettbutikk så finnes det et lager. De aller fleste lagerbygg har store arealer på taket som ikke brukes til noe, samtidig som bygget gjerne ikke har noe veldig stort strømforbruk. Det betyr at man kan spare miljøet og få et mer økonomisk lagerbygg samtidig.

Dette er trend som har begynt å komme og vi ser at det stadig er flere logistikkbygg som får solcellepaneler. Et av de største solcelleanleggene på næringsbygg er ASKO sitt bygg og dette er et veldig godt eksempel på hvordan man kan bruke solenergi på logistikkbygg. Selv om ASKO ikke er en ren nettbutikk så driver de akkurat på samme måte som en nettbutikk.

Her er ASKO sitt bygg

Hvis nettbutikken ikke har eget lagerbygg?

Hvis du ikke har et eget lagerbygg så kan det selvfølgelig være veldig vanskelig å investere i solenergi men det du kan gjøre er å velge et lagerbygg som tenker på miljøet når du skal fornye kontrakten. Det er nemlig slik at det er utrolig viktig at vi som kunder bruker vår makt. Det er derfor vi stadig ser en vekst innen solcelleanlegg til næringsbygg, det er fordi at leietakere er mer opptatt av miljø og ser på det som viktig at kontorene de leier har minimal påvirkning på miljøet.

Hvor kan jeg få et tilbud på solcelleanlegg på mitt lagerbygg?

Vi i Solcellepaneler.com hjelper deg gjerne med å lage et tilbud på solcelleanlegg på ditt lagerbygg. Om du ønsker å få et uforpliktende tilbud på solcelleanlegg til ditt næringsbygg så kan du bare klikke deg inn på lenken der. Der finner du et kontaktskjema som vi bruker for å lage et estimat til deg. Det er helt uforpliktende og ikke minst gratis å få et tilbud fra oss.