Tesla som i Norge er mest kjent for sine biler har også vært svært aktiv med sine solcellepaneler og solcelletakstein. Tesla eier selskapet som heter SolarCity. Dette selskapet kjøpte Tesla i 2016 og signerte raskt en avtale med Panasonic, som har vært den eneste registrerte produsenten av solcellepaneler i USA.

Det har vært mye spekulasjoner på solcelle-nettsider om hvordan og hvem som egentlig produserer Tesla sine solcelle-produkter. Veldig mange spor har ledet tilbake til nettopp Panasonic.

Panasonic deler nå noen store lokaler i Buffalo, NY med nettopp Tesla. Det er her samarbeidet har vært i noen lokaler som har vært sterkt finansiert av statlige midler mot lovnader om arbeidsplasser.

Nå har Panasonic kommet med en pressemelding som sier at de nå trekker seg ut av markedet i USA ettersom de ikke lenger ønsker å satse på denne modellen. Dette har nå ført til spekulasjoner om hva som vil skje med Tesla sine solcelle-produkter. De kommer fortsatt til å selge solcellepaneler men igjennom egne distrubisjonsnettverk.

Ifølge Tesla selv vil dette ikke ha noe påvirkning på dem eller produktene. De har likevel sagt at de ønsker å ansette så mange av de ansatte som blir berørt av Panasonic sin beslutning.

Det er høyst usikkert om dette vil påvirke Tesla eller noen av produktene deres. Aksjen derimot tok det veldig tungt å stupte hele 21% på nyheten.