I dag har vært en dag for historiebøkene etter at aksjer har rast i verdi. Flere omtaler dagens nedgang som et krakk og det har gått hardt utover en del forskjellige aksjer. Selv om fallet skyldes olje så har det også gått hardt utover aksjer innenfor solenergi. Nedenfor er listen over solcelle-aksjer som har rast ned i verdi:

Scatech Solar som er den store norske aktøren innenfor solenergi har gått ned 11,60 % i skrivende stund. Hvis man ser på de større internasjonale aktørene så har First Solar (FSLR) gått ned rundt 8 %. SunPower Corp har gått ned rundt 10.27%. VSLR følger de andre og har så langt rundt 10% nedgang.

Hvis man sammenligner med oljeaksjer så gjør sol-aksjer det bedre enn f.eks oljeaksjer som Shell. Equinor har falt nærmere 20 % og fallet ser ikke ut til å avta med det første. Det kan derfor virke som om «grønne aksjer» kan stå i stormen marginalt bedre enn oljeaksjer.

For solcellepanel-bransjen så vil det uansett bli svært utfordrende tider. Det store spørsmålet er om etterspørselen etter solcelleanlegg til næringsbygg og solcellepaneler til hus vil fortsatt være noe prioriterer hvis vi går inn i en større nedgang over tid.

Det er ingen grunn til panikk sier analytikerne, veldig mye kan skje. Veldig mye fremover kommer ann på hvordan verdenmaktene bestemmer seg å ivareta oljeprisen og ikke minst om vi som verden klarer å stoppe corona-viruset.

Solcellepaneler.com kommer til å følge solcelle-aksjer i tiden fremover.