2020 skulle bli et rekordår for amerikanske solcelle-selskaper. Vi har tidligere skrevet om store prosjekter i USA som hadde fått støtte og veksten i bransjen var regnet til rundt 47%. AlJazeera publiserte i dag en artikkel som forteller at covid19 kan stoppe veksten.

Pandemien rammer solcelle-selskaper i flere ledd. Det første punktet er som vi har omtalt i Norge tidligere. På grunn av at Kina var nedstengt så har det vært lite tilgang på solcellepaneler og ikke minst invertere. I tillegg så kan pandemien gjørt et stort innhugg i de ansatte som jobber med dise prosjektene.

Veksten i solcelle-industrien i USA har vært eventyrlig av flere årsaker. Flere stater har valgt å satse på fornybar energi og i det private markedet har det vært en ekstrem vekst. Veksten i solcellepanel på hus har vært sterkt drevet av etterspørselen i California som fått sin infrastruktur herjet i skogbranner.

Hvordan vil dette påvirke solcelle-bransjen i Norge?

Vi har ikke hørt noe spesielt om Norge fra våre samarbeidspartnere eller andre. Det vi merker er at det er god aktivitet på nettsiden men det er svært få bestillinger inn og på næringsbygg virker det omtrent å ha stoppet helt opp.

Akkurat nå er det selvfølgelig langt viktigere ting enn solcellepaneler. Vi må få kontroll på pandemien og jobbe oss tilbake til normalen. Vi vil med dette oppfordre alle til å overholde myndighetenes krav og ikke minst tenke hva du kan gjøre for å forbrede deg på lysere tider.