Reuters meldte i går at Tesla nå søker etter prosjektledere for solcelleanlegg i Kina. Reuters prøvde å få en kommentar av Tesla på dette men uten hell. Tidligere i februar så meldte Elon Musk at Tesla ville satse mot både Europa og Asia når det kommer til sin solcelle-satsning.

Ifølge Reuters så stod det i den ene stillingsbeskrivelsen at de søker etter prosjektledere til solcelleanlegg til næringsbygg og solcellepaneler til hus. Disse stillingene er satt til lokasjonen av Tesla sin gigantiske fabrikk som skal produsere Tesla Model 3 i Shanghai-distriktet. Denne åpnet helt på tampen av 2019.

Tesla tilbyr flere produkter innenfor solcelle-segmentet. De tilbyr solcelletakstein, solcellepaneler, batteri med stor kapasitet som også kan brukes som elbillader.

Det er bare noen få uker siden kineiske myndigheter kunngjorde at de allokerer hele 300 millioner dollar til solcell-prosjekter i landet. Man skal ikke se bort i fra at Tesla ønsker å få en bit av kaken her.