Danske Henrik Fisker har oppgjennom karrieren sin designet mange vakre biler. De siste årene har han brukt på å lansere sin egne bil, Fisker Ocean, som hevdes å være verdens mest bærekraftige bil: en elektrisk SUV som blant annet er laget av søppel.

Verdens best bærekraftige

Fisker selv hevder at Fisker Ocean blir verdens mest bærekraftige bil. Blant annet er teppene i bilen laget av resirkulerte fiskegarn og annet havsøppel. Alt interiøret skal være laget av gjenvinnbare materialer. Det resirkulerte søppelet skal komme fra hele verden, men dette er ingen lett oppgave: biler må tåle mye, alt fra tempreatursvingninger til regn og stekende varme. Det å finne riktig kombinasjon av materialer er derfor krevende.

På taket skal bilen utstyres med et solcellepanel som kan gi hele 1600 km ekstra årlig rekkevidde. Solcellepanelet vil dekke mesteparten av taket, og Fisker selv sier at bilen får det største solcelletaket på en masseprodusert bil. Med et solcellepanel på taket vil mange kanskje være bekymret over muligheten til å transportere større objekter eller ha en takboks på taket. Fisker har løst dette ved at ruten i bagasjeluken kan senkes ved behov, noe som gjør at man for eksempel får pass til surfebrett, lange planker og liknende.

Leveranse i 2022

Dersom alt går etter planen vil leveringen av bilen starte i Q4, 2022. Norge kommer i følge Fisker til å bli et viktig og prioritert marked, og selskapet har allerede fått en god del reservasjoner fra Norge.

Prisen starter på 37 499 dollar i USA. Til sammenlikning ligger Tesla sin Model Y sin startpris på 53 000 dollar. Men hvis alt går etter planen skal det også bli muligå lease Ocean fra 379 dollar per måned. 

Siden det ble mulig å reservere bilen i desember 2019, har selskapet nå mer enn 7 000 reservasjoner fra 30 land. De hadde selv siktet seg inn mot 5 000 reservasjoner mot slutten av July, så Fisker selv er veldig fornøyd med tallene i følge Motor Authority.

Ikke førstemann ut

Fisker er ikke førstemann ut med solcellepanel på taket. Det finnes en lang liste med konseptbiler som har dette, og Elon Musk har tidligere vært skeptisk til det hele. Han uttalte i 2017 at “det minst effektive stedet å plassere et solcellepanel er på en bil”

Men, to år senere har han endret mening. Tesla sin Cybertruck, som dessverre ikke kommer til komme til Europa, kommer til å leveres med solcellepaneler på taket som et tilvalg. I en tweet fra november 2019, sier Musk at dette kan gi en ekstra rekkevidde på 15 miles daglig. Om man hadde hatt utbrettbare paneler, kunne man ha forventet en ekstra rekkevidde på 30 til 40 miles. Den gjennomsnittlige amerikaneren kjører 30 miles om dagen.

Om solcellepanel på taket til biler her hjemme i Norge blir populært gjenstår å se, men med tanke på solforholdene her spørs det om det er effektivt nok.