Slik spiller du miljøvennlig 

De senere årene har miljøet og klimaet på kloden fått stadig mer oppmerksomhet. Noe må gjøres for å snu den negative tendensen vi er vitne til, og det må skje raskt. Heldigvis er det mye som kan gjøres – på mange punkter – og med noe gode tips på veien kan de fleste av oss bli mer miljøvennlige. 

Mange liker å spille på internett, men det krever både internett, enheter å spille på og strøm. Det påvirker miljøet. Linda Torill Risøy, som du finner informasjon om her, er fast gjesteblogger  og har sett nærmere på hva som kan gjøres for å spille mer miljøbevisst. 

Dette krever spillingen 

Spillkonsollene og datamaskinene blir stadig mer komplekse, og det påvirker både produksjonen så vel som det som kreves for å holde dem i gang. Dessuten bytter vi ut fysiske konsoller, datamaskiner og spill for bedre varianter, og denne utviklingen er ugunstig for et miljø som allerede er i krise. 

Selv om vi aldri vil klare å stoppe forurensningen fullstendig mens vi spiller, er det flere ting vi kan gjøre for å bremse skaden på miljøet. Og det kreves faktisk ikke så mye. 

Gjenbruk 

Du skal så klart få investere i de nyeste spillkonsollene og spillene på markedet. Du skal også få oppgradere datamaskinen din, slik at den takler fremtidens grafikk og spillenes ytelse. Men det går an å gjøre det med miljøet i tankene. Kjøp gjerne brukte produkter selv, og sørg for å selge produktene du ikke trenger videre til noen som vil ha dem. 

Sørg også for å kjøpe spill i digital form så godt det lar seg gjøre. Det kastes altfor mye i dag, som godt kunne vært brukt i mange år fremover. 

Ikke bruk mer strøm enn du trenger 

Når vi spiller, uavhengig av om vi spiller skytespill på PlayStation eller prøver lykken på odds sider på nett, bruker vi strøm. Både spillkonsoller og datamaskiner er tilkoblet strømmen, og mange av oss lar enhetene stå på hele tiden – også når vi ikke bruker dem aktivt. 

Noen ganger gjøres dette fordi bakgrunnsoppdateringer skal lastes opp i løpet av natten eller liknende – og det krever strømtilførsel. Men normalt er vi bare late og har tilegnet oss uvaner. Vi orker ikke å starte enheten på nytt ved hvert besøk, selv om det bare tar et lite minutt, og her bør vi endre tankegangen vår. 

Selv om vi ikke aktivt bruker enheten, bruker den strøm så lenge den er slått på. Og det påvirker miljøet i negativ forstand. Ved å bruke ett minutt ekstra på å skru på enheten på nytt hver gang vi skal spille, gjør vi en kjempeinnsats for miljøet uten at det koster oss noe ekstra – sett bort ifra det lille minuttet, da. 

Velg miljøvennlige alternativer 

De senere årene har flere aktører innsett at noe må gjøres med produksjonen av tekniske apparater. Derfor kommer nye datamaskiner ofte med tilleggsfunksjoner som reduserer utslipp og strømbruk. Benytt deg av en miljøvennlig datamaskin eller en miljøvennlig laptop, så spiller du med litt bedre samvittighet. 

Solcellepanel 

Et alternativ til redusert strømbruk, er å installere anlegg for fornybar energi. Med et solcellepanel genereres det strøm, helt uten at du skader miljøet. Sola er en energikilde med et stort potensial, og heldigvis virker det som flere har fått øynene opp for solcellepanelene og deres geniale funksjoner – du kan spille med solcellepanel. 

Det finnes mange gode løsninger for solcellepaneler i dag, og det er raskere – og enklere – enn du tror å installere løsningen. 

Alle kan bidra 

Det er lite realistisk å tenke at vi skal slutte å forbruke varer i dagens moderne samfunn. Det er like lite realistisk å tro at vi vil slutte å bruke spill som underholdning. Men det er ting som kan gjøres for å justere dagens vaner i henhold til miljøet og å spille miljøvennlig. Kjøp brukt, selg unna de produktene du ikke trenger – og ikke bruk mer strøm enn du trenger. Gjør alle dette, ser fremtiden litt lysere ut.