2020 var et spesielt år for alle som driver med installasjon av solcellepaneler til privatpersoner. Etterspørselen etter solcellepaneler falt dramatisk i Norge, covi19 og den lave strømprisen gjorde dette ikke noe enklere. Over de siste ukene så har vi i Solcellepaneler.com sett en ganske stor endring her. Nå begynner privatpersoner å vurdere solcellepaneler igjen og økningen så langt i 2021 på Solcellepaneler.com er på over 100 %.

Dette passer veldig bra for mange leverandører av solcelleanlegg ettersom flere har slitt veldig over den siste tiden. Enkelte har blitt litt hjulpet av at etterspørselen etter solcelleanlegg til næringsbygg ikke har endret seg veldig. Støtteordningene har heller ikke omfavnet denne bransjen til tross for at man har prøvd. Så om 2021 fortsetter slik så kan dette være en gavepakke til alle bedriftene som satset på nettopp solcelleanlegg i 2019 men fikk seg en kald dusj i 2020.

Lavere renter kan gjøre det mer lukrativt å investere i solcellepaneler

Nå har Norges Bank kommet med sine prognoser for renter og det kan se ut som om nordmenn kommer til å ha lave renter i lang tid. Dette er bra for solcelle-bransjen ettersom de aller fleste som investerer i solcelleanlegg bruker boliglånet for å finansiere dette. Lave renter kombinert med stigende boligpriser gjør dette til at stadig flere nordmenn vil ha muligheten til å investere i solcelleanlegg til en gunstig pris.

I tillegg til dette så ser vi at det kommer flere aktører som tilbyr leie av solcellepaneler. Dette gjør at man kan investere i solcellepaneler uten å gå inn med en kjempe investering selv. Vi tror at flest nordmenn fortsatt vil ønske å eie sine solcellepaneler men dette gir i det minste flere muligheten til å investere i solcellepaneler selv om de allerede er ganske godt belånt.

Hva kan dere forvente av Solcellepaneler.com i år?

Vi kommer til å satse ennå mer på å bygge godt innhold rundt solcellepaneler. På planen så har vi flere ting planlagt som f.eks:

  • Solcellekalkulator
  • Større fokus på leverandører
  • Gjøre det ennå enklere å innhente tilbud på solcellepaneler

Med det så ønsker vi å ønske dere et riktig godt nytt år og husk at hvis du ønsker å sjekke hvor mye solcellepaneler koster så kan du bruke vårt skjema som du finner link til i toppen av siden!