For de aller fleste som bestiller solcelleanlegg til hus eller solcelleanlegg til næringsbygg så er det en fellesnevner at de ikke har særlig erfaring med slike innkjøp fra tidligere. Derfor har vi laget noen tips til deg som skal innhente tilbud fra leverandører av solcelleanlegg.

1. Velg en seriøs leverandør

Selv om solcellepaneler er ganske nytt i Norge så er det fortsatt en del aktører som har holdt på noen år. Det at en aktør har holdt på lenge er i seg selv ikke noe trygghet men spør etter referanser. I tillegg så burde du alltid gjøre noen søk i Google. Hvis du aner det minste tvil om leverandøren så unngå dem, det er ikke verdt å ta noen sjanser her.

Det har de siste årene kommet en hel del nye aktører på markedet. Noen er helt ferske og andre har sitt opphav fra mer etablerte bedrifter.

2. Garanti

Et solcellepanel har en levetid på 25 år og de aller fleste garanterer dette. Du bør ikke kjøpe solcellepanel av noen som ikke leverer denne garantien, de aller fleste leverandører har dette hvis du kjøper en pakke som inkluderer montering.

3. Ikke monter selv!

Det kan være fristende å kjøpe en solcelle-pakke å montere selv. Dette kan du fint gjøre hvis du skal installere et mindre solcelleanlegg til hytte som ikke er koblet til strømnettet og hvor du kun produserer til eget forbruk. Hvis du skal koble deg på strømnettet og investere en betydelig strøm så må du benytte en godkjent elktroinstallatør for å få Plusskunde-avtale og for å få støtten av Enova. Dersom du ønsker å spare penger på montering så heller gjør en avtale med en installatør for å se om det er noen ting du kan gjøre for å redusere selve kostnaden!

4. Be om et detaljert tilbud

Veldig mange sammenligner solcelle-bransjen med varmepumpe-bransjen for noen år siden. Alle skulle ha varmepumper og flere montører tjente utrolig gode penger på naive kunder. For å unngå dette så lag en klar avtale med leverandøren. Den beste måten å gjøre dette på er å få en pris på solcellepanelen og utstyret som skal monteres. Deretter så be om en pris på monteringen, du ber da om et tilbud på timer og sier at om de skulle bruke færre timer så ønsker du disse kreditert.

5. Hent alltid inn tilbud fra flere aktører

Ettersom etterspørselen etter solcellepaneler er høy så hent alltid inn flere tilbud. Det som er viktig her er at effekten og utstyret er omtrent det samme. Ofte så er det på selve monteringen av man kan få ned prisen noe. Husk at hvis noe er for godt til å være sant, så er det nettopp ofte det.

Hvis du ønsker å innhente flere tilbud på solcelleanlegg så kan du gjøre dette igjennom hos. Vår tjeneste er gratis for deg og helt uforpliktende. Du får et tilbud fra minst 3 aktører!