Solen er en stjerne som er en million ganger større enn jorden. Hvis jordkloden var et knappenålshode så er solen til sammenligning like stor som en fotball. Solen er fylt av gass som brenner, man antar at solen har en temperatur på omtrent 6000 grader. Det varmeste punktet på solen er det som er midt på solen, det betyr at gradene øker i forhold til hvor nærme man er i forhold til solens kjerne eller midtpunkt.

Dette skyldes en prosess som man kaller for atomfusjon. Den foregår i midten av solen. Når små kjerner smeltes sammen for å danne en tyngre kjerne. Prosessen krever mye varme, noe som solen selvfølgelig har. Denne prosessen genererer også mye energi. . Det er bokstavelig talt en kjerne som smelter sammen i den ekstreme varmen til solen, noe som resulterer i frigjøring av massive mengder energi. 

Det er denne energien man kan bruke til å produsere strøm. Solenergi er dermed navnet på energien som solen utløser.

For å kunne utnytte solenergi så man «fange» den. Det kan man gjøre ved å bruke solcellepaneler eller solfangere. De siste årene så har det blitt utviklet gode løsninger for. Inntil kun for noen få år siden så var solcellepaneler mest brukt på hytter men de siste årene så har man sett at stadig flere velger solcellepanel til hus og solcellepaneler til næringsbygg. Veksten i Norge over de siste årene har vært enorm og stadig flere oppdager mulighetene solenergi gir.