Solcellepanel til næringsbygg

Solcellepaneler er ikke bare populært i norske husholdninger, det begynner å bli populært hos norske utbyggere av næringsbygg og hos eiere av eksisterende næringsbygg. Det er nok flere grunner til at det begynner å bli populært med solcellepanel på næringsbygg som f.eks:

 1. En «miljøprofil» gjør deg mer ettertraktet i et marked med svært mye konkurranse.
 2. Verdien på næringseiendommen kan øke. I følge en rapport fra Tyskland så økte et solcelleanlegg verdien på næringseiendom med over 6%.
 3. Det er mulighet å få statlige tilskudd fra ENOVA ved å søke om støtte til innovative energi og klimaløsninger.
 4. Solcelleanlegg kan gi ditt bygg et bedre energimerke
 5. Over tid så kan pengene man har investert i solcellepaneler gi en bedre avkastning enn i banken
 6. Solcellepanel kan smelte snø på taket

SJEKK PRIS PÅ DITT NÆRINGSBYGG

Personvern!

 

  Hvor mye energi kan et næringsbygg produsere?

  Et næringsbygg kan produsere mye strøm hvert år. Hvor mye ditt næringsbygg kan produsere kan vi ikke si før vi vet hvor stort taket på bygget ditt er. I tillegg så må man se på hvor mye sol som treffer taket og hvor mye av taket man kan benytte. Selv om man f.eks har 1000 kvm tak så vil man aldri kunne bruke 100%.

  For å få en nøyaktig beregning av hvor mye strøm ditt tak kan produsere så kan du bare fylle ut vårt skjema. Vi hjelper deg gjerne med å regne ut og gi deg et estimat på hvor mye strøm ditt næringsbygg kan produsere med solceller.

  Hva skjer med strømmen man produserer, men ikke bruker?

  I Norge så får man gjerne veldig god produksjon av strøm på sommeren og betydelig mindre på vinteren. Det betyr at man ofte vil ha et overskudd på denne strømmen. Da kan du selge denne strømmen tilbake i markedet, her har de forskjellige kraftselskapene egne avtaler på hvordan dette løses.

  Hvor mye koster et solcelleanlegg på et næringsbygg?

  Dette er et spørsmål som igjen er helt avhengig av størrelsen på ditt bygg, hvilken dimensjon du ønsker på ditt anlegg og hvor tilgjengelig taket er for montering. Hvis du bruker skjemaet på nettsiden så kan vi gi deg et estimat på ca pris på montering inkludert paneler.

  Hvis man vurderer å installere et anlegg på et helt nytt bygg så er det alltid enklere enn å installere på et eksisterende bygg. Ved å samarbeide med arkitekter og ingeniører så kan man lage et svært effektivt anlegg til en fornuftig pris.

  Kan hvem som helst montere solcellepanel på næringsbygg?

  Nei, absolutt ikke. Etterspørselen etter solcellepanel til næringsbygg er stor og det er aktører der ute som selger noe de ikke kan. Vi anbefaler at du bruker en aktør som har flere suksessfulle prosjekter bak seg og som har spisskompetanse på solceller.

  Solcellepanel er en stor investering for de aller fleste bygg og hvis det monteres feil så kan det:

  • Redusere levetiden på anlegget
  • Påvirke kapasiteten til anlegget

  Man er helt avhengig av å ha så lang levetid på anlegget som mulig, kombinert med at det yter maksimalt. Hvis ikke så vil regnestykket på investeringen ikke gå i null.

  Er det noe vedlikehold på solcellepaneler?

  På mindre anlegg for hus og hytter så kreves det lite eller ingenting av vedlikehold. På solcellepanel for næringsbygg så er man helt avhengig av at noen kontrollerer anlegget. Veldig mye av dette kan gjøres ved å følge med på strømproduksjonen på en dataskjerm, men man må regne med noe vedlikehold.

  Det viktigste er at man følger nøye opp anlegget helt i starten. Det er da man kan finne ut eventuelle feil eller mangler. Vi anbefaler at man ber om en pris på vedlikehold fra aktøren som monterte anlegget opp i starten. Da er man sikret at alt blir fulgt opp.

  Eksempler på næringsbygg med solcellepanel:

  Det er utrolig mange spennende næringsbygg som nå monterer solcellepanel for å spare miljø, penger og for å «hedge» mot en høy strømpris. Asko er et av selskapene som virkelig har tatt steget ut å og omfavnet solcelle-teknologien. Asko har montert solcellepanel på samtlige av lagerbygningene og har til sammen 100 000 kvm med solcellepanel.

   

   

  Slik ser den ene delen av taket til Asko Øst AS ut.

  Nå er det heller ikke bare vanlige næringsbygg som får solcellepanel. Stortinget, Slottet og Rådhuset i Oslo skal få montert opp solcellepanel for å kunne bidra i klimaregnskapet.

  Hvordan kan jeg finne ut hvor mye det koster å få solcellepanel på mitt næringsbygg?

  Det trenger ikke å være vanskelig, bruk skjemaet vårt nedenfor og du vil bli kontaktet med en gang for en uforpliktende prat om solcellepanel. Vi kan ved hjelp av kart, tegninger og matematikk regne ut ca kostnad på installasjon av solcellepanel på ditt bygg.