OFTE STILTE SPØRSMÅL OM SOLCELLEPANEL

Vi får inn veldig mange spørsmål om solcellepanel og vi svarer gjerne deg på alle spørsmål. Likevel så ønsker vi å gjøre det enklere å få svar på alle spørsmålene du måtte ha. Derfor har vi laget en oversikt over de mest stilte spørsmålene. Hvis du ikke er fornøyd med svaret eller ønsker å stille et spørsmål selv så må du gjerne ta kontakt med oss ved å sende epost til hjelp@solcellepaneler.com!.

Hvor mye koster et solcellepanel?

Et solcellepanel til bolig starter på rundt 40000,- kroner. Dersom du skal ha et enklere solcelleanlegg til din hytte så starter prisen på kun noen få tusenlapper. 

Hvilken størrelse trenger jeg på mine solcellepanel?

Størrelsen på solcelleanlegget du trenger er avhengig av flere faktorer: hvor mye strøm ønsker du å produsere, hvor mye penger er du villig til å investere og hva er størrelsen på taket ditt. 

Hvor lenge kan man regne med at et solcellepanel holder?

Det er forventet at solcellepanelene som lages nå skal kunne produsere strøm i 25-30 år. Det er ikke sikkert de beholder hele sin effekt like lenge men de skal produsere strøm i 25 år. Flere av solcellepanenelen som selges kommer med en garanti som gjelder i 25 år. 

Trenger solcellepanel mye vedlikehold?

Nei de trenger ikke mye vedlikehold. Solcellepaneler rengjør ofte seg selv ved at det regner. Hvis det regner lite så kan man spyle de med vannslangen slik at de får seg en vask. 

Hva skjer med overskudd fra produksjon av strøm fra solcellepanel?

I de gode årstidene (sommer og vår) vil du etter all sannsynlighet produsere mer strøm enn du forbruker. Hvis du er plusskunde så kan du selge strømmen til strømnettet eller du kan lagre den på batterier. Forløpig er prisen på batterier så høy, det lønner seg dermed å selge strømmen. 

Produserer solcellepanel strøm når det snør?

Ja, solcellepaneler produserer strøm hele året. Hvis det ligger snø på disse så kan det hindre produksjonen av strøm. Man bør derfor holde solcellepanelene frie for snø.