OFTE STILTE SPØRSMÅL OM SOLCELLEPANEL

Vi får inn veldig mange spørsmål om solcellepanel og vi svarer gjerne deg på alle dine spørsmål men vi anbefaler deg å lese våre guider om solcellepaneler, solcellepanel til hus og selvfølgelig solcelleanlegg til næringsbygg. Der finner du mange svar. 

Hvis du skulle ha et spørsmål om solcellepaneler, solcelleanlegg eller annet relatert til solenergi så anbefaler vi deg å bruke vårt kontaktskjema som du finner her. 

 

Hvor mye koster et solcellepanel?

Et solcellepanel til bolig starter på rundt 40000,- kroner. Dersom du skal ha et enklere solcelleanlegg til din hytte så starter prisen på kun noen få tusenlapper. 

Hvilken størrelse trenger jeg på mine solcellepanel?

Størrelsen på solcelleanlegget du trenger er avhengig av flere faktorer: hvor mye strøm ønsker du å produsere, hvor mye penger er du villig til å investere og hva er størrelsen på taket ditt. Vi har skrevet litt om størrelse på solcellepanel her.

Hvor lenge kan man regne med at et solcellepanel holder?

Det er forventet at solcellepanelene som lages nå skal kunne produsere strøm i 25-30 år. Det er ikke sikkert de beholder hele sin effekt like lenge men de skal produsere strøm i 25 år. Flere av solcellepanenelen som selges kommer med en garanti som gjelder i 25 år. Hvis du ønsker å lese mer om garantien på solcellepanel så kan du lese mer om dette på vår underside som omhandler solcelleanlegg til hus. 

Trenger solcellepanel mye vedlikehold?

Nei de trenger ikke mye vedlikehold. Solcellepaneler rengjør ofte seg selv ved at det regner. Hvis det regner lite så kan man spyle de med vannslangen slik at de får seg en vask. 

Hva skjer med overskudd fra produksjon av strøm fra solcellepanel?

I de gode årstidene (sommer og vår) vil du etter all sannsynlighet produsere mer strøm enn du forbruker. Hvis du er plusskunde så kan du selge strømmen til strømnettet eller du kan lagre den på batterier. Forløpig er prisen på batterier så høy, det lønner seg dermed å selge strømmen. 

Produserer solcellepanel strøm når det snør?

Ja, solcellepaneler produserer strøm hele året. Hvis det ligger snø på disse så kan det hindre produksjonen av strøm. Man bør derfor holde solcellepanelene frie for snø. 

Hvordan finansierer man solcellepaneler?

I Norge så har solcellepaneler i stor grad blitt finansiert med lån fra banker. Over de neste årene så er det forventet at det vil komme leasing av solcelleanlegg 

Hvem tilbyr solcellepaneler I Norge?

Det finnes veldig mange levernadører av solcellepaneler og solcelleanlegg i Norge.  Du kan bruke skjema nedenfor hvis du ønsker et uforpliktende tilbud på solcellepaneler. 

  • Sett inn adressen til bygget du ønsker å få tilbud på!
  • Fortell kort om bygget som f.eks takvinkel og annen informasjon som kan være viktig.